Coordonnées

 

Administration Communale de

  LEUZE-EN-HAINAUT

Avenue de la Résistance 1
7900 Leuze-en-Hainaut

Tél.: +32(0)69 66 98 40
Fax : +32(0)69 66 56 65

E-m@il: aufildeleuze@leuze-en-hainaut.be

 hoteldeville.jpg

AU FIL DE LEUZE

 

Mercredis Ludiques

Sacs prépayes

Brochure Accueil Temps Libre

Mise à jour du site

Si vous constatez qu’une information n’est pas à jour, merci de nous en informer à l’adresse m.delporte@leuze-en-hainaut.be

Plan Maya

Recyclez vos huiles usagées

 

 

welkom

De entiteit Leuze-en-Hainaut is in 1977 ontstaan na de fusie van de Stad Leuze en de 9 aangrenzende gemeenten : Blicquy, Chapelle-à-Oie, Chapelle-à-Wattines, Gallaix, Grandmetz, Pipaix, Thieulain, Tourpes en Willaupuis. De entiteit bestaat dus uit een stedelijk gedeelte omringd door een landelijke zone, met elk ongeveer de helft van de totale bevolking van 13341 inwoners op 1 juni 2009.

De Stad Leuze-en-Hainaut bevindt zich op de kruising van twee verkeersassen : de RN 7 Brussel-Ath-Doornik-Rijsel en de RN 60 Gent-Ronse-Péruwelz-Valenciennes. Op minder dan 10 km van het stadscentrum bevinden zich de opritten naar de A8 Brussel-Rijsel en de E42-A16 Autoroute de Wallonie.

Tot in de jaren zeventig had Leuze-en-Hainaut een uiterst industrieel karakter, voornamelijk gebaseerd op de breigoederenindustrie. Er werd een aanzienlijke reconversie doorgevoerd die vergezeld ging van de aanleg van industrieel-economische zones, maar ook van de renovatie van het merendeel van de economische sites waar vroeger de breigoederenindustrie actief was, en die gelegen waren in de stedelijke structuur van Leuze-stad ten voordele van nieuwe bestemmingen, compatibel met een stadscentrum, zoals huisvesting, kantoren enz.
Andere projecten staan op stapel voor de laatste belangrijke industriële braakliggende terreinen (sportinfrastructuur, archiefverwerking).

De bevolking van Leuze kent een lichte groei (4% op 20 jaar tijd). De inwoners van de entiteit kunnen beschikken over de meest courante voorzieningen zoals administratieve diensten, onderwijscentra, alsook culturele en sportieve, infrastructuur en voorzieningen op het vlak van gezondheid en de erkende erediensten.

Tegenwoordig concentreren de industriële activiteiten zich in de twee industrieparken ten oosten van het stadscentrum.

In de dorpen van de entiteit wordt het rurale karakter voornamelijk gekenmerkt door  de verbouwing van de meest voorkomende gewassen en de runderveeteelt. 82% van het gemeentelijk grondgebied wordt ingenomen door landbouwgrond, terwijl 11% verstedelijkt is. De overige 7% zijn van diverse aard.
Bossen en wouden komen weinig voor op het grondgebied, het merendeel, zo’n 133 hectare, bevindt zich in Blicquy

 
Geschiedenis
 
wapica

wapica.jpg

Livre en vente au prix de 37 €, à l'Hôtel de Ville, à l'Office du Tourisme et dans toutes les librairies leuzoises.

Coiff'Hair

Règlement général de Police

Protocole d'accord relatif aux sanctions administratives communales en cas d'infractions mixtes

Albert 1er l'exposition

 L'exposition Albert 1er "Lutter pour la paix" (www.albert14-18) se déroule dans le château de Rumbeke, l'un des châteaux Renaissance les plus anciens de notre pays et le lieu de naissance légendaire du Comté de Flandre (en 862). A partir du 30 août, elle présente de façon surprenante l'histoire du Roi et du déroulement de la Première Guerre Mondiale.

L'exposition va durer cinq ans et changera régulièrement de thème. On trouvera ainsi successivement des subdivisions consacrées à la "politique et diplomatie en temps de guerre", "les offensives finales" et "la reconstruction et les bouleversements de société".

« Janvier 2018 »
Janvier
LuMaMeJeVeSaDi
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Météo

territoiresdelamemoire.png

bannerverticalwapi.png

Ce site est optimisé pour le navigateur Firefox.

Sécurisé, fiable et rapide, Firefox est gratuit et simple à installer.